image

יום הצמב"ז הבינלאומי

אנו מזמינים אתכם להצטרף לפעילות ביום העולמי לצמצום בזבוז מזון -  12.3, בהובלת ארגון TNS ישראל.


בין שליש למחצית מסך המזון המיוצר בעולם מושלך מידי שנה לפח. 
במדינות המפותחות, אדם אחד משליך כ-100 ק"ג של מזון בשנה. 
בישראל בלבד מושלכים מדי שנה כ-2.3 מיליון טון של מזון (יותר מ-250 ק"ג לאדם בשנה), בשווי של כ- 19.5מיליארד ₪. 

כל אחת ואחד מאיתנו יכול/ה לקחת חלק בצמצום הבעיה.

מצב קישור למתכונים למניעת בזבוז מזון:

http://lovefoodnotwaste.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/

 

 

 

משפחה ישראלית בת ארבע נפשות, משליכה לפח 1,152 ק"ג מזון בשנה שהם שווה ערך ל 600 ₪ לחודש ולמשקל היפופוטם בשנה.

 הנה כמה טיפים לתכנון שיביאו לצמצום בזבוז מזון וחיסכון בכסף ופסולת

 ניהול מלאי- הכינו רשימת קניות בטרם יציאתכם לחנות, על פי  מה שחסר וצריך

  1. נסו להימנע ממבצעי 1+1 מפתים כשמדובר בירקות ופירות שיאבדו מהר את טריותם
  2. היצמדו לרשימת הקניות- לא משתלם לקנות מזון שייזרק, גם אם הוא במבצע!
  3. הפעילו שיקול דעת - תאריכי התפוגה  הינם בגדר המלצה 
  4. שאריות בצלחת הן מזון מבוזבז-  מיזגו פחות או העדיפו מנות קטנות, תמיד אפשר להוסיף עוד. 

      

יום צמב"ז טיפים לתכנון

ישראל נמצאת במקום השני בכמויות המזון המושלכות לפח מדי שנה, מבין מדינות הOECD-, שהם כ-2.4 מיליוני טון מזון בשנה, כאשר מחצית הכמות, ראויה למאכל! ) דו"ח של לקט ישראל, 2016)

 אחסון נכון לכל מצרך: ירק/פרי/מוצרי חלב/בשר/דגים

     לדוגמא:

מומלץ לאחסן מלפפון במקרר , לעטוף בנייר סופג ולצרוך לא יאוחר משלושה ימים.

  1. מיקום וסדר עדיפויות- הכינו מקום קבוע ונגיש במקרר למזון שצריך להיאכל בהקדם
  2. שמרו על טריות- אחסנו בקירור של 1-5°c , השתמשו בכלי אחסון אטומים
  3. שמרו לאח"כ- לא סיימתם את המנה במסעדה? בקשו לארוז! ואיכלו זאת אח"כ

           

יום הצמב"ז טיפים לאחסון

כ- 800 מיליון בני אדם ברחבי העולם סובלים מרעב, ובכל זאת, מזון ראוי למאכל בשווי של 990 מיליארד דולר (!) נזרק לפח מדי שנה. מוזמנים להיות חלק מהשינוי לצריכת מזון נבונה יותר!

 הנה כמה דרכים בהם אפשר להתחיל לשנות!

העדיפו להשתמש  במוצרים שתוקפם עומד לפוג או בירקות שעומדים לאבד את טריותם

  1. קנו את הפירות והירקות ה'מיוחדים' - הם טעימים באותה מידה!
  2. ירקות ומאכלים מבושלים שיצאו לא מוצלחים יכולים לשדרג מאכלים אחרים
  3. אמנות השימור- אם השעון מתקתק - הקפיאו, החמיצו, יבשו, כבשו, הכינו ריבה!
  4. יצירתיות במטבח- מרקים, תבשילים, ממרחים ושייקים הם פתרונות נפלאים לניצול מזונות טריים שהחלו להתעייף

 

יום הצמב"ז טיפים לבישול

הצטרפו אלינו ליום צמצום בזבוז המזון, ב12 למרץ!

היכנסו ל-  http://lovefoodnotwaste.co.il/foodwasteday

close