הממשלה הכריזה על תקנות חירום

ממשלת ישראל אישרה אתמול בלילה תקנות חירום רחבות ובנוסף להגבלות היציאה מהבית, תופסק התחבורה הציבורית ובמקומות עבודה יבוצעו בדיקות חום לעובדים. התקנות יכנסו לתוקף יום רביעי 25.03.20 בשעה 17:00

תאריך: 25-03-2020

לאחר דיון ממושך שהסתיים לפנות בוקר, החליטה הממשלה על החרפת ההגבלות ואיסור הימצאות במרחב הציבורי, למעט ההחרגות שנקבעו בצו. ע"פ התקנות החדשות

חל איסור לצאת מהבית, למעט המקרים הבאים:

• יציאה מהבית – תותר לזמן קצר ועד מרחק של 100 מטר מהבית.
  • קניות וטיפול רפואי – תותר יציאה לקניית מזון, תרופות, קבלת טיפול רפואי דחוף והליך משפטי.
  • חנויות – כל החנויות האחרות, הקניונים והשווקים, סגורים.
  • אירועים – השתתפות בחתונה, ברית, תפילה או לוויה תותר רק במקום פתוח, לא יותר מ-10 אנשים ובמרחק של 2 מטרים אחד מהשני.
  • יציאה לעבודה – תותר רק במקומות עבודה שקיבלו אישור. מעסיקים יציבו עמדה לבדיקת חום. עובד שימצא עם חום של 38 מעלות ומעלה יידרש להיכנס לבידוד ולהודיע על כך למשרד הבריאות.
  • תחבורה – תופסק, למעט שירותי תחבורה עבור אלה שהותרה יציאתם מהבית. מוניות ממשיכות לעבוד כרגיל אך מותר להסיע רק נוסע אחד בלבד במושב האחורי, ועם חלונות פתוחים.
  • מעסיקים – יוכלו להסדיר היסעים עבור העובדים בהתאם לכללי השמירה על הנחיות משרד הבריאות ורק לעובדיהם.
  • משלוחים - יורשו לפעול שירותי משלוחים למזון ולשירותים חיוניים לתחזוקת הבית, כפי שהותרו בתקנות.
  • בתי כנסת – סגורים!
  • מקוואות – רק לנשים! עד 5 נשים במקווה.
  • ספורט – אסור לצאת מהבית לפעילות ספורט.
  • הורים גרושים – העברה של קטין מהורה להורה.
  • וטרינריה – שירותים דחופים ומשלוחי מזון לבעלי חיים ימשיכו לפעול.

דגשים בעקבות פניות מהשטח:

1. אין איסור על יציאה לעבודה. אין לדרוש מאנשים שנמצאים בדרכם לעבודה להציג אישורי מעבר או למנוע מהם להגיע לעבודה.
2. מותר לקיים הפגנות ובתנאי שלא יתקהלו יותר מ- 10 אנשים ובמרחק 2 מטרים זה מזה.
3. כרגע נקודת המוצא היא שניתן לקיים חתונות, הלוויות או ברית בהשתתפות עד 10 אנשים.
4. מותר לפתוח מוסכים, נגריות, פנצ'ריות - בכפוף לאיסור התקהלות עד 10 אנשים.
5. מנקות וגננים יכולים להגיע לבתים.
6. פיצוציות נחשבות עסק לממכר מזון ויכולות להיות פתוחות.
7. תיקון מכשירים סלולאריים יבוצע באמצעות שליחים.

שימו לב:

אכיפה – על פי החלטת הממשלה תוגבר האכיפה באופן משמעותי ויינקטו צעדי ענישה כנגד מפרי הצו. מי שייצא מביתו למטרה שאינה מופיעה בתקנות החדשות, דינו יהיה מאסר של שישה חודשים או קנס שיעמוד על 500. שקלים. צעדי הענישה טעונים עדיין אישור היועץ המשפטי וזמן התארגנות של יומיים לציבור המעסיקים.

המשטרה כבר נתנה קנסות  בגובה 5000 למפירי בידוד וקנסות אחרים.

*שימו לב תקנות אלו יכנסו לתוקף החל מיום רביעי בשעה 17:00 וישארו בתוקף למשך 7 ימים.*

עצירת התנועה במרחב הציבורי

אין ברירה, חייבים לשמור על ההנחיות

ד"ר לסרי במסר תקיף וחד משמעי: "אנחנו מתקרבים לנקודת האל-חזור, חלילה... אין ברירה, חייבים לשמור על ההנחיות" והזהיר: "משטרת אשדוד, בסיוע הביטחון והפיקוח של העירייה, יבצעו אכיפה קפדנית, עם קנסות ואף אישום פלילי, לפי מה שהחוק קובע".

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, פרסם אמש סרטון מיוחד בו הוא מתריע מפני סכנות הקורונה, אם לא נשמור על הכללים שקבעה הממשלה ולא נקפיד להישאר בבית ולהגן על עצמנו ועל הסביבה. לסרי הזהיר: "נבצע אכיפה ללא פשרות", ודרש מהתושבים לגלות משמעת ואחריות אישית ולמלא אחר כל ההנחיות החדשות, מחמירות ככל שתהיינה. להלן הטקסט המלא:

"תושבי אשדוד,

מתחילת המגיפה בנגיף הקורונה, אנחנו מצטרפים לקריאות בתקשורת הארצית, פונים אליכם מדי-יום ומפצירים בכם לגלות אחריות ולשמור בקפדנות על הכללים, כדי למנוע את התפשטות הנגיף, לשמור על הבריאות ועל החיים.

מרבית התושבים אכן מתנהגים בהתאם, אך למרבה הצער לא מעט אנשים פועלים בניגוד להנחיות וגורמים מידי יום לעליה במספר החולים, בישראל ובאשדוד – עליה במספר החולים במצב קשה ועליה במספר הנפטרים – עד כדי סכנה לאיבוד שליטה והדרדרות לקטסטרופה, כפי שקרה וקורה ממש בימים אלה במספר ארצות בעולם.

נזכור גם, שיש אוכלוסיות המצויות בסיכון גבוה. מבוגרים ואנשים עם מחלות רקע. אבל, וזה אבל חשוב – גם צעירים ואנשים בלי מחלות רקע, עלולים לפתח סיבוכים קשים ולהיות בסכנת חיים! אז, שהצעירים בינינו לא יאמרו לעצמם לא נורא. מקסימום שפעת ונבריא. זה לא נכון. אין דרך לנבא מראש את הסיכון. אף אחד לא חסין. מה גם, שהצעירים מדביקים את המבוגרים ומסכנים את חייהם.

לצד כל זאת, אנחנו יכולים למנוע את ההידרדרות הזו. בקלות, במשמעת עצמית ובהתנהגות אחראית של כולנו, ללא יוצא מן הכלל. מספיק שחלק קטן מאוד מאיתנו לא יהיו ממושמעים כדי שחס וחלילה ניכשל.

הערב, החל בשעה חמש, נכנסו לתוקף הנחיות חדשות, מחמירות יותר. אני מבקש לחזור על העיקריות שבהן, והן פשוטות ומחייבות את כולנו ללא יוצא מן הכלל:

• קודם כל. תישארו בבית. תצאו רק לרכישת מזון או תרופות.
  • רוצים להתאוורר? עשו זאת במרחק שאינו עולה על 100 מטר מהבית ולזמן קצר.
  • לדתיים שבינינו. יש החלטה מחייבת לסגור את בתי הכנסת! התפילה מותרת רק בחוץ, וגם לא יותר מעשרה אנשים ובמרחק 2 מ' אחד מהשני.
  • חייבים לצאת לברית מילה או חתונה? מזל טוב. אבל שוב, לא יותר מ-10 אנשים ותמיד תמיד לשמור על מרחק של שני מטר.
  • רצוי ללכת עם מסיכה ולשטוף ידיים עם סבון או חומר חיטוי לעיתים קרובות.
  • גני השעשועים, חוף הים, הפארקים וטיילת החוף, מחוץ לתחום.

ראש העיר הדגיש: "משטרת אשדוד, בסיוע הביטחון והפיקוח של העירייה, יבצעו אכיפה קפדנית, עם קנסות ואף אישום פלילי. לפי מה שהחוק קובע. נפעיל מצלמות מרחוק ורחפנים. לא נתפשר מול מי שיפר את הכללים, יפגע בבריאות הציבור ויסכן חיי תושבים. אנחנו מתקרבים לנקודת האל-חזור, חלילה. אני יודע שקשה, אפילו קשה מאוד, במיוחד למי שמטפל בילדים קטנים ובצעירים. למשפחות עם בעלי צרכים מיוחדים. למשפחות נזקקות. אנחנו מתגעגעים לחברים, למשפחה, לסבא וסבתא, לשגרה.. אבל אין ברירה חייבים להקפיד על ההנחיות"

לטובת התושבים עומדת העירייה על כל יחידותיה. "אנחנו עושים הכל כדי לסייע לכל מי שזקוק. איננו נחים לרגע. כל עובדי העירייה שנדרשו לכך נושאים בעול ומשתתפים במאמץ. אנו נמשיך להעניק לכם כל שירות חיוני וכל עזרה, אבל לא נתפשר ולא נקבל על התנהגות לא אחראית. כי אין ברירה. רק אם כל אחד מאיתנו ישמור על הכללים כמו שצריך בלי לחפף, בלי "יהיה בסדר" ובלי לעגל פינות, רק אז ננצח. אז בואו נהיה חזקים. ביחד. וננצח בע״ה. אני סומך עליכם. תודה רבה", אמר וחתם: "באשדוד חזקים ביחד".