image

ירוק על הבר

לראשונה באשדוד התקיים בפאב החברתי ״זה״, מפגש העוסק בצרכנות, פלסטיק ואיכות הסביבה כפעולה מכינה לקראת השקת ״תו ירוק לעסקים״ בהובלת סגנית רה"ע שרון מרק ומחלקת איכות הסביבה בעיריית אשדוד.

תאריך: 26-11-2019

image

צילום: אורי קריספין, דוברות עיריית אשדוד

האגף לקידום עסקים ותעשייה, בשיתוף מחלקת איכות הסביבה ועמותתbe friendly , קיימו ערב פתוח לתושבים שכלל בירה והרצאות בנושאי קיימות ובהם השפעת הפלסטיק על חיינו והשפעת הקניות על הכיס שלנו ועל הסביבה. זאת כחלק ממהלך רחב בתחום הצריכה והעסקים בעיר אשר יושק בקרוב, תחת הסלוגן ״תו ירוק לעסקים״, ובהמשך לפרויקט חוף ללא בדל ופלסטיק. 

במהלך הערב הרצה דר' עדי לוי על "חיינו בעידן הפלסטיק – הבעיה, ההתמכרות והפתרונות", וגילה לנו שבני אדם יצרו עד כה מעל 9 מילארד טון פלסטיק, חומר שאינו מתכלה ופוגע לנו באוויר, בים, בקרקע בבעלי חיים, בצמחייה ובבריאותנו.

הרצאה נוספת ניתנה על ידי יאיר אנגל – מעצב ויועץ לאסטרטגיה וחדשנות מקיימת,
בנושא "הקלות הבלתי נסבלת של תרבות הצריכה". אנגל הסביר שאנו מוקפים במוצרים שתפקידם לשפר את חיינו ולתת לנו סיפוק והנאה, אבל יש לכך מחיר סביבתי ואקולוגי.
ההרצאה התמקדה בתפיסת ״מעריסה לעריסה״ לפיה המוצרים אינם הופכים לפסולת ובתום השימוש המוצר ימשיך לשימוש נוסף. 

הערב המוצלח משך אליו תושבים רבים שאיכפת להם מהעולם הסובב אותם תוך שהם משתתפים בדיונים באופן פעיל. המשתתפים אף קיבלו תשורה סמלית בדמות קשית שתיה לשימוש רב פעמי, כחלק מהמאבק בשמירה על סביבה נקייה.

בפאב החברתי ״זה״, מפגש העוסק בצרכנות

צילום: אורי קריספין, דוברות עיריית אשדוד

בפאב החברתי ״זה״, מפגש העוסק בצרכנות

צילום: אורי קריספין, דוברות עיריית אשדוד

close